Tomatensalade met gegrilde polenta, mozzarella en pesto

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012
  • Tomatensalade met gegrilde polenta, mozzarella en pesto

    Tomatensalade met gegrilde polenta, mozzarella en pesto

    Tomatensalade met gegrilde polenta, mozzarella en pesto

Een tomaten salade op een bijzonder wijze geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*600 ml. groentebouillon of water
*1 eetlepel boter
*200 g polenta (maisgries)
*40 g parmezaanse kaas(parmigiano reggiano)
*500 g verschillende soorten
tomaten
*2 bollen mozzarella (buffel)
*2 eetlepels pesto
*extra vergine olijfolie
*balsamicoazijn
*peper en evt. zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng het water aan de kook en bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
De geraspte kaas tot slot door de polenta roeren en op een platte schaal storten tot een koek van ongeveer 1 cm dik.
Laat de koek afkoelen.

Bereidingswijze

De tomaten en de mozzarella in plakken of stukken snijden.Verdeel de tomaten en de mozzarella op een schaal en bestrooi met peper en besprenkel met basalmicoazijn en de olijfolie.

Snij de polenta in driehoekjes en bak deze in de koekenpan met iets olie bruin en knapperig.
Grillen in een pan of bbq is ook mogelijk.
Verdeel de gebakken polenta over de salade en doe er tot slot wat pesto over.

Bron

ZTRDG

Serveertip

Een heerlijk gerecht wat ook goed te gebruiken is als maaltijd salade in combinatie met zuurdesem brood wit en/of speltbrood. De hoeveelheid is dan geschikt voor 2-3 personen.

De polenta is ook geschikt voor een hapje bij de borrel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten