gegratineerde venkel

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
2 venkelknollen.
dille
olijfolie
grof zeezout
1 teentje knoflook
1 eetlepel roze peperkorrels
1 rode ui
1 pakje slagroom
half zakje gerapte kaas
1 bolletje mozarella
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd van de venkelknollen de stelen af, snijd hem daarna doormidden en de helften weer doormidden. Verwijder de harde kern. Maak een mengsel van de olijfolie, dille, roze peper, grof zeezout, geperste knoflook en bestrijk hiermee de venkel. snijd de rode ui in dunne ringen

Bereidingswijze

Verwarm de grilpan voor. grill de venkel rondom. Leg de gegrilde venkel in een ovenschaal. Grill daarna de rode ui en leg op de venkel.
Giet de slagroom om de venkel en verdeel de kaas erover. leg tenslotte op elk stuk venkel een plakje mozarella. Dek de ovenschaal de eerste 30 min af met aluminiumfolie en de laatse 30 min zonder voor een mooi bruin korstje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten