Hannahs` Bananenbrood

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012
  • Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

  • Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

  • Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

  • Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

    Hannahs` Bananenbrood

Onwaarschijnlijk lekker, zo niet het lekkerste recept dat er bestaat. Een prima bakklusje op een regenachtige dag. Je huis ruikt verrukkelijk en dáár word je dan weer vrolijk van. En anders dan de naam doet vermoeden heb ik dit niet zelf bedacht. En de naam brood……….. zelf zou ik het cake hebben genoemd.Speltmeel vind je bij de molen of de natuurvoedingswinkel en is ook lekker voor pannenkoeken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
  • 50 gram pecannoten
  • 150 ml plantaardige olie
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 350 gram rijpe gepelde bananen ( waren er bij mij 3)
  • 75 gram naturel yoghurt
  • 1 tl zuiveringszout ( vond ik bij de Turkse supermarkt)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 225 gram volkoren speltmeel
  • 1 banaan voor bovenop
  • 3 el fijne kristalsuiker als garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier en een broodvorm of flinke cakevorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een grote cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of rooster en rooster je pecan noten 5 tot 7 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Weeg het speltmeel af en zet dit klaar.

Bereidingswijze

Meng in een kom de basterdsuiker, olie, vanille en de eieren.
Prak in een grotere kom de bananen grof, voeg de yoghurt toe en meng dit goed. Zeef het zuiveringszout, de bakpoeder en de kaneel erboven, voeg het zout toe en roer alles door tot het goed gemengd is. Voeg nu het suiker/eimengsel toe aan de bananen en roer dit door. Dan kunnen het meel en de noten erbii. Alles goed omscheppen maar niet te lang blijven roeren. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de resterende banaan in de lengte door en leg deze met het snijvlak naar boven in de lengte op je beslag. Ik gebruikte een halve en nog een stukje. Strooi daarover de suiker. Bak het brood in 45-50 minuten. Mijn vorm stond iets onder het midden. Als een prikker er schoon uitkomt of het terugveert is je bananenbrood gaar.
Laat het minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen voor je het op een rooster stort.

Bron

Leon Zoete waren en hartige zaken ( en Foodies augustus 2012)

Serveertip

Wachten tot het volledig is afgekoeld valt niet mee  Wij vonden het lekker bij de koffie of thee.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 02-09-2012

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! En nu maar wachten op die regenachtige dag......

Sonnetje1 avatar
Sonnetje1 02-09-2012

Hallo Molenmeisje, ik heb je bananenbrood/cake geproefd en hij is inderdaad goddelijk. Jammer dat ik maar 2 plakjes van je kreeg, want het smaakt echt naar meer......... Groetjes van Sonnetje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten