Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

  • 20-30 min.
  • Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

  • Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

  • Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

  • Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

    Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

Dit gerecht is een m.i. goede voorbeeld van fusion, hierin wordt het varkensvlees gekruid met chinese 5-kruiden mix, daarna gegrild en geserveerd met verse, zoet-zure salsa van verse pruimen. Een bekende en tegelijkertijd nieuwe combinatie van smaken. Snel en makkelijk te bereiden, zeker een aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 varkenshaaskarbonades
1 theelepel chinese vijfkruidenpoeder
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse citroensap
1 eetlepel honing
1/2 kleine rode ui
1 eetlepel fijngesneden verse munt
4 rijpe pruimen
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grill/barbecue

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades royaal met het kruidenmengsel, zout en bestrijk ze met olijfolie. Even laten staat terwijl de pruimensalsa gemaakt wordt.

Voor de salsa de ui fijn snipperen en 5-10 minuten laten marineren in de citroensap en honing. Daarna de pruimen ontpitten en in kleine stukjes snijden en aan de ui toevoegen. Goed door elkaar heen roeren en bestrooien met verse munt.

De karbonades grillen op barbecue of electrische/gas grill, 3-5 minuten is vaak al voldoende, maar het hangt een beetje van de dikte van het vlees af.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

Serveren met pruimensalsa en een extra drup olijfolie. Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bonnefooigastronome avatar
bonnefooigastronome

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten