Tomaten-chilisaus
- Amerikaans, Saus/dressing
- 20-30 min.
Ik heb weer een overvloed aan tomaten in de tuin. Dus ben ik steeds op zoek naar recepten om ze te verwerken. Zo kwam ik tot deze pittige saus die heerlijk is door pastagerechten, bij de BBQ, als dip voor een tosti enz. Zie ook mijn recept voor chutney van groene tomaten.
Ingrediënten
voor ongeveer 5 kleine flesjes:1 kg rijpe tomaten, 3 el olijfolie, 1 theelepel sambal, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 thl kaneel, 1 thl kruidnagel, 1 eetl suiker en 1 1/2 dl (wijn) azijn. I.p. hiervan gebruik ik ook wel eens een rest zure wijn.zonde om weg te gooien toch.
Benodigdheden
staafmixer, kleine flesjes, trechterVoorbereiding
Zet een grote pan sodawater op het vuur waar je flesjes en dekseltjes in kookt!!
Bereidingswijze
Tomaten en ui in stukken snijden en alle ingredienten samen in een grote pan aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten laten pruttelen tot alle groente zacht zijn. Staafmixer erin en mooi glad "draaien".
Serveertip
Flesjes uit de pan halen en met behulp van een trechter tot aan de rand vullen met de saus. Direcht dicht doen. Ik bewaar ze op de kop.