Tomaten-chilisaus

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Tomaten-chilisaus

    Tomaten-chilisaus

    Tomaten-chilisaus

Ik heb weer een overvloed aan tomaten in de tuin. Dus ben ik steeds op zoek naar recepten om ze te verwerken. Zo kwam ik tot deze pittige saus die heerlijk is door pastagerechten, bij de BBQ, als dip voor een tosti enz. Zie ook mijn recept voor chutney van groene tomaten.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor ongeveer 5 kleine flesjes:
1 kg rijpe tomaten, 3 el olijfolie, 1 theelepel sambal, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 thl kaneel, 1 thl kruidnagel, 1 eetl suiker en 1 1/2 dl (wijn) azijn. I.p. hiervan gebruik ik ook wel eens een rest zure wijn.zonde om weg te gooien toch.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, kleine flesjes, trechter

Voorbereiding

Zet een grote pan sodawater op het vuur waar je flesjes en dekseltjes in kookt!!

Bereidingswijze

Tomaten en ui in stukken snijden en alle ingredienten samen in een grote pan aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten laten pruttelen tot alle groente zacht zijn. Staafmixer erin en mooi glad "draaien".

Serveertip

Flesjes uit de pan halen en met behulp van een trechter tot aan de rand vullen met de saus. Direcht dicht doen. Ik bewaar ze op de kop.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gmverwoerd avatar
gmverwoerd

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten