Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2012
  • Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

    Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

    Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

Omdat het wel herfst leek en het ook snel weer kouder gaat worden hadden we zin in wat stevigs. Ik heb dit vroeger, toen ik nog voer, ook elke week op zee gemaakt. Als de bemanning dan koud van het dek kwam na de visvangst opgeruimd te hebben stond er in elk geval een heerlijke maaltijd op tafel waar je snel weer warm van werd. Lekker dus als het straks weer wat kouder wordt. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit een prachtig gerecht. Dit slanke gerecht zit ook bomvol vitamine en is dus gezond !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr sucadelappen
750 gr uien (in ringen)
2 rode paprika (in blokjes)
½ gele paprika (in blokjes)
½ groene paprika (in blokjes)
150 gr champignons (in plakjes)
2 teentjes knoflook (fijn)
1 el peterselie (gesnipperd)
1 tl kummel (karweizaad)
1 tl paprikapoeder
4 el tomatenpuree
1 ½ ltr runderbouillon (blokjes)
Olijfolie
Room (scheutje)
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Tabasco (paar druppels) voor meer pit (hoeft niet)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1441,44 kcal
Koolhydraten 80,12 g
Eiwitten 75,71 g
Vetten 79,41 g
Benodigdheden
wok, grote pan

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in blokjes, doe olijfolie in een hete wok en roerbak de blokjes rundvlees rondom snel bruin. Zo blijven de sappen in het vlees goed bewaard. Doe het geschroeide vlees over in een grote pan. Voeg nu de uienringen en de champignons toe met de tomatenpuree en de knoflook. Goed door elkaar roeren en dan afblussen met de bouillon. Nu de paprikablokjes toevoegen en de kummel en aan de kook brengen. Het spulletje gaat nu smaak afgeven. Nu lekker op laag vuur nog 2 uur laten pruttelen. Verder op smaak brengen met peper en zout. Geef voor wat meer glans nog een scheutje room en op het bord wat verse peterselie. Je hebt nu een heerlijke Goulasch, smullen maar.

Serveertip

Lekker met witte rijst, noedels of gekookte aardappels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dianoontje avatar
dianoontje 16-12-2015

Superlekker! Als soup of met aardappels/rijst. En gemakkelijk klaar te maken. De kummel is bij de Jumbo te koop.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 12-03-2013

Hoi Alex. Ik weet niet of het aan het recept ligt of aan degene die het klaar maakt, maar het is zóóóóóó lekker haha. Deze mag blijven, bedankt groetjes Wilmie

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 12-03-2013

Ja, ik heb besloten dat deze het wordt vanavond. Kga er meteen mee beginnen. Bedankt voor het recept Alex, groetjes Wilmie

marie-france avatar
marie-france 21-09-2012

Niet verkeerd, Alex, ook deze gaat bij de slowcookerrecepten! Groetjes, Marijke

Fressnapf avatar
Fressnapf 21-09-2012

Eet smakelijk zou ik denken en ja dit najaarsprutje is erg lekker ! Bedankt voor de reacties.

jobvink1 avatar
jobvink1 21-09-2012

Bedankt voor je lekkere recept. Eindelijk aan kummel kunnen komen, dus dit staat vanavond op tafel. Gr. Job

naus_marijke avatar
naus_marijke 09-09-2012

Lijkt mij heel lekker!Bedankt voor het recept en groetjes,Marijke

alidada avatar
alidada 05-09-2012

Mmm, ziet er heerlijk uit, neem het mee en ga dit gerecht lekker in de slowcooker maken. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten