Kabeljauw en papillote

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012
  • Kabeljauw en papillote

    Kabeljauw en papillote

    Kabeljauw en papillote

  • Kabeljauw en papillote

    Kabeljauw en papillote

    Kabeljauw en papillote

Alle ingredienten gaan rauw in het pakje. Als je pakje opendoet komen de heerlijke geuren je tegemoet.
Het recept voor de Citroengelei-citroenjam-of-citroenmarmelade vind je hier.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 - 300 gram kabeljauwfilet (liefst wat dikker stuk)
1 prei (alleen het wit en lichtgroen)
2 lente-uitjes
2 eetlepels citroengelei
olijfolie
peper, zout
2 flinke eetlepels fijn gesneden (blad)-peterselie
1 eetlepel rode of roze peperkorrels
klein glas droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 218,75 kcal
Koolhydraten 4,91 g
Eiwitten 25,82 g
Vetten 6,22 g
Benodigdheden
Ovenschaal
aluminiumfolie of bakpapier
kwastje

Bereidingswijze

Neem een flink stuk aluminiumfolie (zie groot dat de vis en ruim in gevouwen kan worden).
Maak de prei schoon en snij het witte en lichtgroene deel in hele smalle reepjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle reepjes.
Leg het aluminiumfolie voor een deel op een vuurvaste schaal (of bakblik).
Vet het aluminiumfolie in met olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de helft van de prei, lente-ui en peterselie op de helft van de folie.
Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de kabeljauw op de groenten. Verdeel de citroengelei over de vis. Verdeel nu de rest van de groenten en de peperkorrels over de vis. Giet een scheut droge witte wijn over de vis.
Vouw het pakket of pakketjes zo dicht dat niets eruit kan ontsnappen.
Leg het pakketje of pakketjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree en een lekkere groente.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2017

Leuk om te horen Marian. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

Marianvanderoedel avatar
Marianvanderoedel 23-12-2017

Lijkt me heerlijk, ik maak het morgenavond ,als kerstavond hoofdgerecht! Groetjes,Marian

alidada avatar
alidada 04-09-2012

Lekker!! Ben dol op vis. Groetjes, Louise

ggiea avatar
ggiea 01-09-2012

Zalig, ik neem alleen een andere vissoort, sinds ik wormpjes in de kabeljauw had en de visboer zei, dat het vaker voorkomt bij kabeljauw, als je het bakt is er niks aan de hand, maar ik vind dat toch smerig, en de mijne lag dan ook in de vuilnisbak.

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 01-09-2012

Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker binnenkort maken

deonart avatar
deonart 01-09-2012

Deze kan alleen maar lekker zijn en volgens mij met een heel verfijnde smaak. Groetjes Deon

stiny26 avatar
stiny26 01-09-2012

Hoi Petra. Een goed recept als je aan het lijnen bent. Bij mij moet er weer een paar kilo`s af. Dus dit recept ga ik van de week beslist maken. Bedankt. groetjes Micky

planco avatar
planco 01-09-2012

Ziet er heerlijk uit dank hiervoor groet Dirk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten