Kabeljauw en papillote
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Alle ingredienten gaan rauw in het pakje. Als je pakje opendoet komen de heerlijke geuren je tegemoet.
Het recept voor de Citroengelei-citroenjam-of-citroenmarmelade vind je hier.
Ingrediënten 2 personen
250 - 300 gram kabeljauwfilet (liefst wat dikker stuk)1 prei (alleen het wit en lichtgroen)
2 lente-uitjes
2 eetlepels citroengelei
olijfolie
peper, zout
2 flinke eetlepels fijn gesneden (blad)-peterselie
1 eetlepel rode of roze peperkorrels
klein glas droge witte wijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 218,75 kcal |
Koolhydraten | 4,91 g |
Eiwitten | 25,82 g |
Vetten | 6,22 g |
Benodigdheden
Ovenschaalaluminiumfolie of bakpapier
kwastje
Bereidingswijze
Neem een flink stuk aluminiumfolie (zie groot dat de vis en ruim in gevouwen kan worden).
Maak de prei schoon en snij het witte en lichtgroene deel in hele smalle reepjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle reepjes.
Leg het aluminiumfolie voor een deel op een vuurvaste schaal (of bakblik).
Vet het aluminiumfolie in met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de helft van de prei, lente-ui en peterselie op de helft van de folie.
Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de kabeljauw op de groenten. Verdeel de citroengelei over de vis. Verdeel nu de rest van de groenten en de peperkorrels over de vis. Giet een scheut droge witte wijn over de vis.
Vouw het pakket of pakketjes zo dicht dat niets eruit kan ontsnappen.
Leg het pakketje of pakketjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).
Serveertip
Heerlijk met aardappelpuree en een lekkere groente.
Laatste reacties
Leuk om te horen Marian. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.
Lijkt me heerlijk, ik maak het morgenavond ,als kerstavond hoofdgerecht! Groetjes,Marian
Lekker!! Ben dol op vis. Groetjes, Louise
Zalig, ik neem alleen een andere vissoort, sinds ik wormpjes in de kabeljauw had en de visboer zei, dat het vaker voorkomt bij kabeljauw, als je het bakt is er niks aan de hand, maar ik vind dat toch smerig, en de mijne lag dan ook in de vuilnisbak.
Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker binnenkort maken
Deze kan alleen maar lekker zijn en volgens mij met een heel verfijnde smaak. Groetjes Deon
Hoi Petra. Een goed recept als je aan het lijnen bent. Bij mij moet er weer een paar kilo`s af. Dus dit recept ga ik van de week beslist maken. Bedankt. groetjes Micky
Ziet er heerlijk uit dank hiervoor groet Dirk