Paprika uit Piemonte
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!.
Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op.
Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta!
Ingrediënten 4 personen
4 grote paprika`s (geel en/of rood)4 teentjes knoflook
4 - 6 tomaten (afhankelijk van de grootte)
1 blikje of potje ansjovisfilets
30 gram boter
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijn gehakte peterselie
Benodigdheden
Grote ovenschaal of bakplaatBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de paprika`s in 3 stukken (er moeten een soort bootjes ontstaan, zie foto). Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Pel de teentjes knoflook en snij deze in hele dunne plakjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in plakjes.Leg de stukken paprika naast elkaar in een ovenvaste schaal.
Verdeel de knoflook over de paprika`s. Leg in elk stuk paprika 2 plakken tomaat. Verdeel hierover de ansjovis uit het blikje.Giet er wat van de olie overheen. Leg hierop een klontje boter. Bedruppel de paprika`s nog met wat olijfolie.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Bestrooi ze voor het serveren met gehakte peterselie.
Bron
Aangepast recept internet
Serveertip
Warm. lauwwarm of koud lekker als borrelhapje, bij de lunch, bij de bbq of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Lekker met stokbrood of ciabatta.
Ik heb er zelf nog wat balsamico-crème overheen gedaan wat ook heerlijk smaakte.
Laatste reacties
Ik had al wel verwacht dat het lekker zou zijn, maar de smaak was nog boven verwachting. Bedankt voor het delen van dit recept. :-)
Petra, ik heb dit afgelopen zondag gemaakt en Richard en ik vonden het super lekker. Dit wordt beslist vaker gemaakt. Bedankt voor het recept. Groetjes, Margrit
Hoi Petra, vanuit Italie even een reactie. Dit recept heb ik jaren geleden op tv zien maken door de Engelse chef Delia Smith. Sindsdien maak ik het vaak als bijgerecht. Het is heerlijk en makkelijk voor een etentje of buffet. Goed dat je het op smulweb hebt gezet. Een tip, gebruik kleine tomaatjes voor in de paprika, ziet er leuker uit dan plakken. Groetjes, Magda
Ik proef het al! Groetjes, Louise
Petra, dit neem ik mee, ik heb veel rode paprika`s uit mijn tuintje en dit lijkt me een heerlijk recept om te maken, en dan zo lekker balsamico-creme erop, yammie, yammie. Bedankt, Margrit
Hoi Petra, goedemorgen, deze bewaar ik want we houden hier wel van. Lekker bijgerecht en leuk met de balsamico. Ik kan me de smaken wel voorstellen, gr. Alex.
lijkt me lekker! ik neem hem mee,dank je voor het delen.