Paprika uit Piemonte

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012
  • Paprika uit Piemonte

    Paprika uit Piemonte

    Paprika uit Piemonte

Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!.
Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op.

Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote paprika`s (geel en/of rood)
4 teentjes knoflook
4 - 6 tomaten (afhankelijk van de grootte)
1 blikje of potje ansjovisfilets
30 gram boter
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijn gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal of bakplaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de paprika`s in 3 stukken (er moeten een soort bootjes ontstaan, zie foto). Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Pel de teentjes knoflook en snij deze in hele dunne plakjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in plakjes.Leg de stukken paprika naast elkaar in een ovenvaste schaal.
Verdeel de knoflook over de paprika`s. Leg in elk stuk paprika 2 plakken tomaat. Verdeel hierover de ansjovis uit het blikje.Giet er wat van de olie overheen. Leg hierop een klontje boter. Bedruppel de paprika`s nog met wat olijfolie.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Bestrooi ze voor het serveren met gehakte peterselie.

Bron

Aangepast recept internet

Serveertip

Warm. lauwwarm of koud lekker als borrelhapje, bij de lunch, bij de bbq of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Lekker met stokbrood of ciabatta.
Ik heb er zelf nog wat balsamico-crème overheen gedaan wat ook heerlijk smaakte.

Laatste reacties

marikag avatar
marikag 09-08-2015

Ik had al wel verwacht dat het lekker zou zijn, maar de smaak was nog boven verwachting. Bedankt voor het delen van dit recept. :-)

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 11-09-2012

Petra, ik heb dit afgelopen zondag gemaakt en Richard en ik vonden het super lekker. Dit wordt beslist vaker gemaakt. Bedankt voor het recept. Groetjes, Margrit

magdas avatar
magdas 09-09-2012

Hoi Petra, vanuit Italie even een reactie. Dit recept heb ik jaren geleden op tv zien maken door de Engelse chef Delia Smith. Sindsdien maak ik het vaak als bijgerecht. Het is heerlijk en makkelijk voor een etentje of buffet. Goed dat je het op smulweb hebt gezet. Een tip, gebruik kleine tomaatjes voor in de paprika, ziet er leuker uit dan plakken. Groetjes, Magda

alidada avatar
alidada 04-09-2012

Ik proef het al! Groetjes, Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-09-2012

Petra, dit neem ik mee, ik heb veel rode paprika`s uit mijn tuintje en dit lijkt me een heerlijk recept om te maken, en dan zo lekker balsamico-creme erop, yammie, yammie. Bedankt, Margrit

Fressnapf avatar
Fressnapf 01-09-2012

Hoi Petra, goedemorgen, deze bewaar ik want we houden hier wel van. Lekker bijgerecht en leuk met de balsamico. Ik kan me de smaken wel voorstellen, gr. Alex.

missy123 avatar
missy123 31-08-2012

lijkt me lekker! ik neem hem mee,dank je voor het delen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten