Saltimbocca van varkenshaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012
  • Saltimbocca van varkenshaas

    Saltimbocca van varkenshaas

    Saltimbocca van varkenshaas

Bevat per persoon:
365 kcal/Eiwit 34 gr/Vet 26 gr/Koolhydraten 0 gr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 schaaltjes varkenshaas (a 250 gr)
1 eetlepel gedroogde salie
1 pakje Parmaham (80 gr)
5 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 293,27 kcal
Koolhydraten 0,15 g
Eiwitten 33,41 g
Vetten 17,64 g
Benodigdheden
deegroller

Bereidingswijze

Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie. Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plak ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwege.

Bron

www.ah.nl

Serveertip

U kunt de varkenshaas 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten