Zomerse fruit sangria
- Spaans,
- > 120 min.
Voedingswaarde per persoon:
19 gr koolhydraten/146 kcal/0 gr vet/12 gr eiwit
Ingrediënten 6 personen
500 ml sinaasappelsap, vers geperst500 ml Spaanse rode wijn zoet
500 ml sinaasappel mineraalwater
1 kaneelstokje
2 perziken, in plakjes
1 citroen, in plakjes
1 limoen, in plakjes
150 gr frambozen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 136,70 kcal |
Koolhydraten | 15,15 g |
Eiwitten | 1,48 g |
Vetten | 0,07 g |
Bereidingswijze
Éen dag van tevoren: schenk het sinaasappelsap in de ijsblokjeshouder. Laat de ijsblokjes in ca. 10 uur in de diepvries bevriezen. Schenk de wijn en het sinaasappelmineraalwater in de karaf. Voeg het kaneelstokje, de perzik-, citroen- en limoenplakjes toe. Roer er met een houten spatel de wijn door. Voeg de frambozen toe. Plaats de sangria afgedekt in de koelkast. Maak hem bij voorkeur één dag vóór serveren. Om de smaken goed in elkaar te laten trekken moet de sangria minimaal 3 uur trekken. Voeg de sinaasappelijsblokjes toe en serveer.
Bron
www.jumbosupermarkten.nl
Serveertip
Strooi een bodem kristalsuiker in een diep bord. Dip de rand van het glas in de sangria en doop deze dan in de suiker.