Gamba`s con aglio

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Overheerlijke KNOFLOOKgamba`s.Ga hierna dus niet naar de kroeg als je op een date uit bent....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr (verse) gamba`s
10 tenen knoflook
1 Spaans pepertje
1 dl sherry (medium dry)
1 dl visbouillon
1 dl (kook)room
2 el peterselie
krakend vers stokbrood
kauwgom of muntkussentjes :o)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan of wok

Voorbereiding

Maak indien nodig de garnalen schoon (als de visboer dat al niet gedaan heeft), pel de knoflook en snijd de tenen in plakjes, het Spaans pepertje snipperen en de peterselie fijnsnijden.

Bereidingswijze

Verhit de pan of wok met olie en bak hier kort de garnalen in aan. Doe er dan de knoflook en peper bij en bak op zachter vuur ca 4 minuten totdat de garnalen mooi roze en gaar zijn. Blus dan af met de sherry en bouillon en bind de saus met de room. Strooi de peterselie erover en serveer meteen met het brood.

Serveertip

Je kunt dit ook als bijgerecht doen bij paella en een salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten