gemarineerde haring
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Heerlijk als voorgerecht of als hapje met stokbrood of roggebrood.
Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels Mayonaise3 eetlepels Crème fraîche
1 snufje Zout
1 snufje Peper
1 theelepel Mierikswortel
5 stuks Haringen
1 klein Rode ui gesnipperde
2 eetlepels Dille
2 stuks Augurken
1 eetlepel Bieslook
4 takjes Dille
4 theelepels Kaviaar
Bereidingswijze
Meng 3 eetlepels mayonaise met 3 eetlepels crëme fraîche en breng op smaak met peper , zout en 1 theelepel geraspte mierikswortel.
Meng de saus voorzichtig met de in stukjes gesneden haring , de fijngesneden rode ui , fijngesneden dille en in stukjes gesneden augurk.
Laat de smaken minstens 1 uur intrekken en verdeel dit mengsel dan over 4 kommetjes.
Garneer met fijngesneden bieslook , kaviaar en de takjes dille.
Serveertip
E.v.t opdienen op een bedje van sla.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties