Truffelpasta met gemengde bospaddestoelen
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Erg lekker
Ingrediënten 4 personen
250 gr. Tagliatelle500 gr. Paddestoelenmelange
150 deciliter Room
80 gr. Kaas Parmezaanse, geraspte
50 gr. Boter
1 snufje Zout
1 snufje Peper
1 scheut Olijfolie
1 stuk Ui
1 teen Knoflook
1.50 bolletjes Truffelplakjes
12 blaadjes Basilicum
Benodigdheden
Truffel en kaas rasptBereidingswijze
Ui en knoflook fijn snijden en aanzetten in de boter.
Daarna de stukken paddestoelen mee laten bakken.
Room erbij en e.v.t. afsmaken met peper,zout en bouillonblokje van paddestoelen.
Helft van de parmezaanse kaas door de saus roeren.
Onder tussen de tagliatelle koken.
Bord opmaak: Eerst een beetje tagliatelle op het midden van het bord.
Daarop de saus.
En als laatste nog wat geraspte parmezaanse kaas en wat basilicumblaadjes.
Strooi er nog wat geschaafde truffel omheen.
Serveertip
Ik heb truffel tagliatelle gebruikt.
Laatste reacties
Zo dit klinkt lekker. Je kunt natuurlijk i.p.v. truffel (super duur!) ook wat truffel-olie gebruiken. Dat versterkt ook de smaak van de paddestoelen. Een paar gedroogde paddestoelen weken en toevoegen is ook lekker. Ik neem dit recept heel graag mee. Bedankt! Petra
Wow, lijkt me heerlijk! Alleen beetje oppassen met zout, de kaas maakt het ook al zout en het gaat er makkelijker bij dan af! Bourgondische groetjes, Rengelina