1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Jachtschotel

Jachtschotel

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Ingrediënten 6 personen


800 gr. Sukadelap
2 eetlepels Olie
100 gr. Boter
50 gr. Spek mager, gerookt, in dobbelsteentjes
2 stuks Uiensnippers
4 stuks Kruidnagels
10 stuks Jeneverbessen
2 stuks Laurierbladeren
300 milliliter Wijn rode
2 plakjes Ontbijtkoek
900 gr. Aardappelpuree
2 stuks Appels
2 eetlepels Paneermeel
2 eetlepels Bloem



Lekker gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met bloem , schud overtollige bloem eraf .
Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin.
Schep de spekblokjes en de gesnipperde ui erbij en laat ze even mee bakken tot de spekjes lichtbruin kleuren.
Voeg de kruidnagels, gepletten jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Schenk de rode wijn , de stukjes ontbijdkoek en e.v.t wat bouillon bij het vlees.
Laat het in de stoomoven 2.5 uur garen.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Vet de ovenschaal in met de boter.
Schep het stoofvlees in de schaal en bedek het met de puree.
Leg daarop de dune plakjes appel en bestrooi met paneelmeel en e.v.t. wat stukjes boter.Zet de jachtschotel ongeveer 15 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Serveertip

Je kunt i.p.v sukadelappen ook mage runderlappen nemen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top