Sint-jakopsschelpen op een bedje van witlof

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 stuks Sint-Jakobsschelpen verse
1 stuk Sjalot
3 eetlepels Boter
1 deciliter Wijn witte, droge
1 teen Knoflook
2 deciliter Room
5 stuks Saffraandraadjes
1 snufje Peper
1 snufje Zout
4 struikjes Witlof
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Open de schelpen. verwijder het koraal en bewaar de witte noten.
Bewaar e.v.t. 4 schelpen om ze in te serveren.
Bak voor de saus het sjalotje en de knoflook.
Laat het niet kleuren.
Voeg de wijn toe en laat inkoken tot de wijn vrijwel verdampt is.
Voeg de room en de safraan toe en kook nogmaals in tot 2/3 deel over is.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bak de reepjes witlof 5 -7 min op laag vuur in 1 eetl. boter zonder te kleuren.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de schelpdieren met peper en zout en bak ze circa 30 sec. aan elke kant in 1 eetl. boter.
Bord opmaak: In het midden een schepje witlof.
en zet daar 3 schelpdieren op.
Druppel daarna de saus erop.


Serveertip

Je kunt dit gerecht ook opdienen in een halve schelp.
Zet 1 lege schelp op een bedje van zeezout op een bord.
Schep op elke schelp een bedje witlof en zet daar 3 schelpdieren op. Druppel de saus in de schelp.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten