Gepocheerde ananas met blauwe bessen , ijs, en creme van ace

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 milliliter Wijn witte
300 gr. Suiker
6 stuks Steranijs
1 stuk Laurierblad
0.50 stuk Limoen
1 stuk Ananas
10 stuks Kruidnagels
1 tak Rozemarijn verse
0.50 doosje Blauwe bes
4 bolletjes Kokosijs
8 schepjes Aceto balsamico
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de wijn met een 1/2 liter water, suiker , steranijs , kruidnagels en laurier aan de kook.
Schil de limoen tot op het vruchtvlees.
Snij de limoen in stukken en voeg toe aan de wijnsiroop.
Verwijder de schil van de ananas en snij in 4 stukken en verwijder de kern.
Was de rozenmarijn en voeg de ananas en de rozenmarijn toe aan de wijnsiroop.
Draai het vuur laag en pocheer de ananas ca. 30 min.
Laat de annanas in het vocht afkoelen.
Bord opmaak:Snij de ananas in dunne plakken en verdeel over de borden .
Maak het gerecht af met een bolletje ijs en een paar streepjes creme van aceto

Serveertip

E.v.t kun je er nog blokjes spekkoek bij serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten