Aardappeltaartje met paddenstoelen

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Ziet er mooi uit op het bord.
Lekker bij wild of een ander vleesgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote Aardappelen
4 eetlepels Boter
4 eetlepels Melk
200 gr. Bospaddestoel gemengde
1 eetlepel port ruby
2 eetlepels Peterselie
4 eetlepels Kaas geraspte
1 teen Knoflook
1 stuk Ui
1 snufje Peper
1 snufje Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Neem voor dit gerecht hoge ringen , zodat ze goed gevuld kunnen worden

Bereidingswijze

Puree maken van de aardappelen.
Voor de paddenstoelen : ui , knoflook en de paddenstoelen kleinsnijden.
Bak de ui en de knoflook even aan in de boter.
Doe de paddenstoelen erbij en bak omscheppend circa 3 min.
Voeg de port toe en laat dit verdampen.
Daarna afsmaken met de fijn gehakte peterselie en e.v.t zout en peper.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet hierop 4 bakringen.
Vul elke ring met een laagje puree, schep hierop een lepeltje paddenstoelen.
Dan weer puree , paddenstoelen en eindig met een laagje puree.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Laat in een hete oven smelten en licht kleuren.
Neem de ringen met puree met een paletmes van de bakplaat en plaats op de borden.
Verwijder de ringen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten