buideltje gevuld met gerookte zalm en paling

  • Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stuks Eieren
125 deciliter Melk
125 gr. Bloem
1 snufje Zout
1 snufje Peper
125 deciliter Bier
30 gr. Boter gesmolten
110 gr. Zalm gerookte
75 gr. Paling gerookte
1 eetlepel Dille
125 milliliter Room
0.35 deciliter Wijn witte, droge
0.25 deciliter Visfond
0.50 eetlepel Citroensap
1 scheut gembervocht
1 stuk Prei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

Beslag maken van eieren, melk, bloem, zout.
Bier en de boter erdoor roeren.
Beslag zeven en 2 uur laten rusten.
Van beslag 4 flensjes bakken.
Zalm, paling, dille, over de flensjes verdelen.
Flensjes tot buideltje vormen, dicht binden met in kokend water slap geworden preireepjes en op ingevette bakplaat zetten.
Zet de pakplaat in het midden in een voorverwarmde oven van 180 graden .
Bakken in ongeveer 7 min.
Voor de saus de creme-fraiche , wijn, visfond, citroensap, peper,zout en het gembervocht mengen en op de borden scheppen.
Buideltje op saus zetten.

Serveertip

Creme-fraiche gebruiken i.p.v. room

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten