Heldere ossestaartsoep
- Soep
- > 120 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Erg lekker van smaak
Ingrediënten 4 personen
1 groot Winterwortel2 grote Uien
0.50 stuk Prei
850 gr. Ossenstaart
50 gr. Boter
1.50 liter Water
3 takjes Selderij
1 takje Marjolein
1 takje Tijm
1 stuk Laurierblad
1 stuk Kruidnagel
10 stuks Peperkorrels
1 snufje Zout
4 scheuten Madeira
6 stuks Champignons in plakjes
2 takjes Peterselie
1 teen Knoflook
Benodigdheden
NeteldoekStoompan
Stoomoven
Bereidingswijze
Groenten snijden stukjes deze even aanzetten.
Ossestaart droog deppen en in stukjes hakken deze ook even aanbakken.
Groenten en de ossestaart in stoomoven pan doen.
Giet er het water en de kruiden erbij.
Zet de stoomoven pan 4 uur in de stoomoven op 200 graden.
Soep aflaten koelen.
zeef de soep een paar keer door een doek.
Als de soep nog te troebel is dan nog even klaren met eiwit.
( Eiwit vermengen met de koude bouillon en breng het langzaam roerend , op een laag vuur , aan de kook.
Houd het nu op een laag vuur 45 min aan tegen de kook.
Niet meer roeren.
Zeef de bouillon voorzichtig door een vochtige doek).
Afsmaken met peper,zout en madeira.
Padestoelen in dunne schijfjes snijden deze even aanzetten in een pan
Enkele schijfjes padestoel in een soep bord doen en schenk voorzichtig de bouillon er over e.v.t een toefje selderij er op.
Bron
allerhande
Serveertip
Ossestaart kun je nog verwerken in een taartje met aardappelpuree en truffel met een ossestaart sausje.
Ditis een goed voorgerecht.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties