coquilles met zouthoutsaus op een rondo van rode biet met ru
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Erg lekker
Ingrediënten 4 personen
8 stuks Coquilles1 stuk Biet rode
10 gr. Zoethout gemalen
1 stokje Zoethout
100 milliliter Room
50 gr. Roomboter ongezouten, in klontjes
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Benodigdheden
Kaasschaaf.Grill of grillpan.
Steelpan.
Bereidingswijze
Kook het rode bietje en snij met de kaasschaaf 8 ronde plakjes.
Kneus het zoethout en laat het 1 uur in de room weken.
Verwarm de room op laag vuur langzaam met het zoethoutstokje erin.
Voeg 10 gram salmiak toe,( ongeveer 1 eetlepel ) peper en zout naar smaak.
Saus zeven en eventueel wat in laten koken .
Rucola op het midden van het bord trapperen.
Grill de coquilles op middel hoog vuur 1 tot 2 min.
Leg 2 stukjes rode biet op het bord , met daarop een coquille.
Overgiet met wat zoethoutsaus en serveer direkt.
Serveertip
Met zoethoutpoeder bedoel ik salmiakpoeder.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties