coquilles met zouthoutsaus op een rondo van rode biet met ru

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stuks Coquilles
1 stuk Biet rode
10 gr. Zoethout gemalen
1 stokje Zoethout
100 milliliter Room
50 gr. Roomboter ongezouten, in klontjes
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kaasschaaf.
Grill of grillpan.
Steelpan.

Bereidingswijze

Kook het rode bietje en snij met de kaasschaaf 8 ronde plakjes.
Kneus het zoethout en laat het 1 uur in de room weken.
Verwarm de room op laag vuur langzaam met het zoethoutstokje erin.
Voeg 10 gram salmiak toe,( ongeveer 1 eetlepel ) peper en zout naar smaak.
Saus zeven en eventueel wat in laten koken .
Rucola op het midden van het bord trapperen.
Grill de coquilles op middel hoog vuur 1 tot 2 min.
Leg 2 stukjes rode biet op het bord , met daarop een coquille.
Overgiet met wat zoethoutsaus en serveer direkt.

Serveertip

Met zoethoutpoeder bedoel ik salmiakpoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten