Tarte tatin met gesmolten vacherin de mont dór , gebakken g
- Voorgerecht
- 60-120 min.
Erg lekker
Ingrediënten 4 personen
4 blaadjes Bladerdeeg4 stuks Appels
1 zakje Vanillesuiker
1 snufje Kaneel
1 scheut Citroen
100 gr. Suiker
3 eetlepels Water
200 gr. Camembert
200 gr. Ganzenlever
0.25 liter Port rode
1 scheut Honing
Benodigdheden
Bakvorm.Kleine vormpjes.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Blaadjes bladerdeeg ontdooien.
Kook de rode port in tot 1 dl., breng op smaak met de honing.
Schil de appels en snij ze in plakjes , besprenkel deze met citroen en meng ze met de vanillesuiker en de kaneel.
Doe de suiker en het water in een pan en zet het vuur hoog en blijf roeren totdat de suiker is gesmolten en bruin begint te kleuren.Doe de caramel in een bakblik en leg de plakjes appel mooi in een cirkelvorm op de caramel.
Doe de vorm in de oven en laat de appel schijfjes zacht en gaar worden, ongeveer 20 min.
Doe het bladerdeeg in de ingevette vormpjes , en leg de appel schijfjes in de vormpjes.
Bak de taartjes in 20 min gaar.
Snij de vacherin kaas in plakjes en leg deze op de appel schijfjes zet de taartjes even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Bak in tussentijd de gebloemde ganzelever.
Leg ganzelever, appeltaartje en een beetje rode port saus op een bord.
Serveertip
Ganzelever kan ook vervangen worden door ganzelever pate.