varkenshaasje met pruimen portsaus
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekker
Ingrediënten 4 personen
15 stuks Pruimen gedroogde, zonder pit1 wijnglas Port rode
2 stuks Varkenshaasjes
8 plakjes Ontbijtspek in plakjes
1 snufje Zout
1 snufje Peper
50 gr. Boter
2 eetlepels Olijfolie
2 stuks Sjalotten
2 deciliter Bouillon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 576,86 kcal |
Koolhydraten | 23,23 g |
Eiwitten | 27,49 g |
Vetten | 35,74 g |
Benodigdheden
CocktailprikkersBereidingswijze
Vouw de pruimen open , leg in schaaltje, overgiet met de rode port.
Laat gedroogde pruimen nachtje wellen. ( Voorgewelde pruimen hoeven slechts 1 uurtje in de port)
Kruid varkenshaasje met peper en zout.
Klap dunne uiteinden omhoog , prik met cocktailprikker vast.
Wikkel het ontbijdspek om de varkenshaasjes en zet het met een prikker vast.
Verhit olie en boter in een braadpan, bak haasjes rondom goudbruin.
Voeg gesnipperde sjalotten toe, temper het vuur en leg deksel schuin op de pan.
Laat 20 min zachtjes braden , regelmatig draaien.
Houd 4 mooie pruimen achter, snij de rest fijn.
Neem het vlees uit de pan, zet vuur hoog , voeg gesneden pruimen, port en bouilon toe.
Laat inkoken tot gebonden saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Warm haasje en de hele pruimen door de saus.
Snij de varkenshaas in plakjes leg deze op een voorverwarmd bord met daar om heen de saus.
Serveertip
Serveer dit gerecht met stamppot groene kool of met aardappelpuree met spruitjes.