salade met artisjokharten en garnalen

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Simpel te maken .
Smaakt heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik Artisjokhart
1 teen Knoflook
1 eetlepel Citroensap
4 eetlepels Olijfolie
1 eetlepel Dille verse, gehakte
1 snufje Zout
1 snufje Peper
50 gr. Veldsla
4 stuks Tomaten gedroogde
150 gr. Garnaal grijze
50 gr. Feta in blokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de artisjokken uitlekken, en halveer ze.
Pel de knoflook en pers uit.
Klop in een kom de knoflook met de citroensap, olijfolie en de dille lobbig.
Breng op smaak met peper en zout.
Lepel dit over de artisjokkenharten.
Laat ze minstens 1/2 uur intrekken.
Schep af en toe om.Was en droog de sla, en verwijder de worteltjes van de veldsla.
Snij de tomaatjes elk in drieén.
Neem de artisjokken uit de marinade.
Verdeel de sla over 4 borden, besprenkel met de achtergebleven marinade.
Leg de artisjokken enn de stukjes tomaat op de sla en besrooi met garnalen.
Verkruimel hierboven de fetakaas en maal wat verse peper boven elk bordje.

Serveertip

Bebruik 1 blik artisjokharten van 400 gram.
Zongedroogde tomaatjes op olie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten