siltonpie met romige ham en prei

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Dit gerecht kan ook met gemengde padestoelen gemaakt worden i.p.v gekookte ham.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr. Boter
3 stuks Preien
3 takjes Tijm
2 eetlepels Bloem
1 deciliter Room
200 gr. Crème fraîche
200 gr. Ham gekookte, in dobbelsteentjes
100 gr. Stilton
500 gr. Bladerdeeg
1 stuk Ei
1 scheut Melk
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Smelt de boter in de pan, en voeg de ringetjes prei en de tijmblaadjes toe.
Laat het mengsel zachtjes sudderen tot de prei heel zacht is en laat het iets afkoelen.
Meng de bloem met de room (of double-creame ) en roer dit door de prei.
Voeg ook de créme-fraiche , ham, silton en wat peper en zout toe.
Vul een ovenschaal met het prei mengsel .
Rol het deeg uit tot een 1/2 cm. dikke lap, iets groter dan de schaal.
Bestrijk de rand van de ovenschaal met losgeklopt ei.
Snij van de zijkanten van het deeg lange repen en plak deze tegen de rand van de schaal.
Bestrijk deze deegrand ook met ei en bedek de vulling met de deeglap.
Druk de randen nog extra aan met een vork, zodat er een speelse rand ontstaat.
Bestruik het deegdeksel met de rest van het ei en maak in het midden van het deeg een kleine opening, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de pie in 25-30 min. goudgeel .

Serveertip

Ook lekker als voorgerecht.
Maar dan in ragoutbakjes (pasteitjes)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten