gemarineerde zalm met dille ( gravad lax ).

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Erg lekker .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg. Zalm verse, Noorse
17 stuks Peperkorrels
3 stuks Piment
6 eetlepels Zout
8 eetlepels Suiker
50 gr. Dille
1 deciliter Olijfolie
2 eetlepels Azijn
4 eetlepels Mosterd
3 eetlepels Dille
3 theelepels Honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Huishoudfolie.
Iets zwaars om op de vis te leggen.

Bereidingswijze

De gefileerde zalm met vel droogdeppen.
Peperkorrels en pigment bessen in een vijzel fijn wrijven.
Vermengen met zout , suiker en dille.
Visfilet met de velkant naar beneden op een schaal leggen,
Het mengsel over de vis verdelen.Daarop weer een laag zalm met de velkant naar boven.
De vis strak afdekken met huishoudfolie .
Daarop plank met gewicht.
3 Dagen in de koelkast.
Om de 12 uur de vis keren , en de binnenkant bedruipen met het vocht.
Voor het opdienen vis uit laten lekken.
Kruiden eraf.
In dunne plakjes snijden.
Dressing maken.
Opmaken op een groot bord.

Serveertip

Denk eraan moet 3 dagen merineren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten