1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. gemarineerde zalm met dille ( gravad lax ).

gemarineerde zalm met dille ( gravad lax ).

Door: pejejaru

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Ingrediënten 6 personen


1 kg. Zalm verse, Noorse
17 stuks Peperkorrels
3 stuks Piment
6 eetlepels Zout
8 eetlepels Suiker
50 gr. Dille
1 deciliter Olijfolie
2 eetlepels Azijn
4 eetlepels Mosterd
3 eetlepels Dille
3 theelepels Honing


Verder heb je nodig


Huishoudfolie.
Iets zwaars om op de vis te leggen.


Erg lekker .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gefileerde zalm met vel droogdeppen.
Peperkorrels en pigment bessen in een vijzel fijn wrijven.
Vermengen met zout , suiker en dille.
Visfilet met de velkant naar beneden op een schaal leggen,
Het mengsel over de vis verdelen.Daarop weer een laag zalm met de velkant naar boven.
De vis strak afdekken met huishoudfolie .
Daarop plank met gewicht.
3 Dagen in de koelkast.
Om de 12 uur de vis keren , en de binnenkant bedruipen met het vocht.
Voor het opdienen vis uit laten lekken.
Kruiden eraf.
In dunne plakjes snijden.
Dressing maken.
Opmaken op een groot bord.

Serveertip

Denk eraan moet 3 dagen merineren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top