zalm op knolselderiebedje

  • Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. Zalm
1 stuk Citroensap
1 stuk Sinaasappel
1 deciliter Olijfolie
1 snufje Peper zwarte
1.40 stuks Knolselderij
1 stuk Appel
2 plakjes Volkorenroggebrood Fries
1 eetlepel Mayonaise
2 eetlepels Yoghurt
1 snufje Zout
1 bosje Kruiden gemengde, verse
1 krop Sla
4 sprietjes Bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de zalm in dunne plakjes en leg deze in een schaal.
Overgieten met citroensap, sinaasappelsap en de olijfolie.
Strooi er de pepermix over.
Laat de zalm 1 uurtje in de koelkast marineren.
Snijm de knolselderie in reepjes, en blancheer deze kort.
Niet koud afspoelen.
Laat de knolselderij uitdampen, op keukenpapier.
Roggenbrood verkruimelen, en appel in reepjes snijden.
Klop mayonaise en yochurt met een snufje zout tot een dressing.
Meng de knolselderij , appel en roggebrood met de dressing door elkaar.
Maak vervolgens van de slablaadjes 4 boeketjes en doe er een sliertje bieslook om zodat er een slaboompje krijgt.
Verdeel de knolselderijsalade over 4 borden en leg de zalm er bovenop.
Overgiet de zalm met de marinade en bestrooi hem lichtjes met de pepermix.
Zet het slaboompje naast de salade.
Sprenkel er e.v.t. enkele druppels dressing over.

Serveertip

Pepermix van african original.
In plaats van bieslook kun je ook een reep schaven van een komkomer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten