Gevulde kleine inktvis

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Erg lekker met brood en een salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr. Tomaat gepelde, uit blik
1 deciliter Wijn rode
2 eetlepels Peterselie geknipte
1 snufje Suiker
1 snufje Zout
1 snufje Peper
600 gr. Inktvis
1 deciliter Olijfolie
1 stuk Ui in snippers
1 klein Venkel
2 tenen Knoflook geperste
75 gr. Risottorijst
1 afgestreken theelepel Saffraandraadje
1.50 stuks Pepers rode, verse, van de zaadjes ontdaan
1.50 deciliter Wijn witte
2 eetlepels Peterselie verse, fijngehakte
1 ons Garnaal gekookte, Hollandse
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Doe de tomaten,rode wijn, peterselie en suiker in een pan.
Voeg zout en peper toeen stoof het geheel tot iets van het vocht is ingekookt.
Maak de inktvis schoon, en hak de tentakels fijn.
Bak ui, venkel ,knoflook in 10 min zacht in olijfolie.
Voeg rijst ,spaanse peper en gehakte tentakles tos en en bak het geheel 1-2 min. onder regelmatig roeren.
Doe de peper, zout witte wijn en 6 eetlepels tomatensaus bij.
Bak dit al roerend tot de tomaat en wijn door de rijst zijn opgenomen.
Voeg de stukjes garnalen en de peterselie toe en laat het mengsel een paar min afkoelen.
Vul de inktvis met een ntheelepel met dit mengsel enn duw het tot de bodem door.
Stop de inktvissen niet te vol, de vulling mag er niet uitpuilen.
Sluit de visjes af met cocktailprikkers.
Doe de rest van de tomatensaus in een pan, met 2 dl. water.
Kook hem 2 min. voeg de gevulde inktvis toe en doe het geheel in een oven schaal.( strooi er e.v.t. 2 eetlepels paneelmeel over met wat gesmolten boter)
Laat de inktvis in het midden van de voorverwarmde oven 30- 40 min stoven.
Verwijder de cocktailprikkers .

Serveertip

Denk eraan oven voorverwarmen op 175 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten