geroosterde octopus

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Moet een nacht marineren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16 kleine Octopussen
1.75 deciliter Olijfolie
3 takjes Tijm
2 blaadjes Laurier
2 teentjes Knoflook geperste
4 partjes Citroenen
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Houten prikkers

Bereidingswijze

Maak de octopus schoon.
Spoel ze goed af.
Ontvel de tentakels, en maak kleine digonale insnijdingen over de gehels lengte, waarbij u 1/3 van de tentalek doorsnijdt .
Leg de octopus in een kom, en schenk de olie erover.
Voeg tijm laurier en knoflook toe en roer goed om.


Bedek de octopus met folie en laat hem een nacht in de koelkast marineren.
Week 4 houten prikkers in water.

Verhit een grilpan .
Laat de overtollige marinade uitlekken, (en vang de marinade op ) en rijg de octopus aan de prikkers.
Rooster beide kanten 5 -7 min goudbruin.
Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat marinade of olijfolie.
Serveer met partjes citroen.

Serveertip

Lekker op een bedje met sla

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten