geroosterde octopus
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Moet een nacht marineren.
Ingrediënten 4 personen
16 kleine Octopussen1.75 deciliter Olijfolie
3 takjes Tijm
2 blaadjes Laurier
2 teentjes Knoflook geperste
4 partjes Citroenen
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Benodigdheden
Houten prikkersBereidingswijze
Maak de octopus schoon.
Spoel ze goed af.
Ontvel de tentakels, en maak kleine digonale insnijdingen over de gehels lengte, waarbij u 1/3 van de tentalek doorsnijdt .
Leg de octopus in een kom, en schenk de olie erover.
Voeg tijm laurier en knoflook toe en roer goed om.
Bedek de octopus met folie en laat hem een nacht in de koelkast marineren.
Week 4 houten prikkers in water.
Verhit een grilpan .
Laat de overtollige marinade uitlekken, (en vang de marinade op ) en rijg de octopus aan de prikkers.
Rooster beide kanten 5 -7 min goudbruin.
Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat marinade of olijfolie.
Serveer met partjes citroen.
Serveertip
Lekker op een bedje met sla
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties