Tonijn met gembervinaigrette

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Heel lekker .
Kan ook met gewone rijst geserveerd worden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. Sushi-rijst
1 snufje Zout
6 eetlepels Rijstazijn
3 eetlepels Rijstwijn
1 eetlepel Sesamzaad geroosterd
30 gr. Gember
75 gr. Rietsuiker
100 milliliter Appelsap
1 bosje Radijs
1 eetlepel Sojasaus
250 gr. Tonijn
1 eetlepel Wasabi-pasta
1 eetlepel Mierikswortel
4 takjes Waterkers
4 takjes Koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rijst goed afspoelen met koud water en opzetten met 275 ml. water en wat zout.
Laat de rijst 15 min koken, en vervolgens 10 min wellen op het kleinste pitje.
1Eetl. rijstazijn en de rijstwijn door de hete rijst mengen.
Rechthoekige glazen schaal bekleden met huishoudfolie en hierin een laag van ongeveer 2 cm rijst scheppen.
Goed aandrukken en laten afkoelen.
Sesam zaadjes roosteren als dit nog niet gebeurd is.
Gember schillen en fijnhakken.
Mengen met de suiker ,de rest van de azijn en het appelsap en laten inkoken tot siroop.
Radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden.
Warme siroop over de radijsjes gieten , sojasaus erdoor scheppen en de vinaigrette laten afkoelen.
Rijst met plastic uit de vorm nemen, en dan voorzichtig het plastic verwijderen.
De rijst met een scherp mes in blokjes snijden en deze bestrooien met sesamzaad.
Tonijn in zo dun mogelijke plakjes snijden en over de borden verdelen.
Vinigrette eroverheen scheppen enn garneren met waterkers.
Geef de wasabi (of de mierikswortel) en de sushi er apart bij.
Versier met een takje koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten