Terrine met aardappel, truffel en parmaham met een tomaten m

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 plakken Parmaham
150 gr. Roomboter
50 gr. Truffel
1 bosje Bieslook
1 stuk Ei
1 eetlepel Wijn witte
0.50 deciliter Hazelnoot-olie
0.50 deciliter druivenpitolie
1 eetlepel Tomatenpuree
1 snufje Zout
1 snufje Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Terrine van 0.5 liter.
Aluminium folie.
Spuitfles.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil 15 min. net gaar.
Afgieten en even laten afkoelen.
Velletjes er van aftrekken.
Snij ze in plakken van 3/4 cm.
Bekleed een terrine van 0,5 ltr. met plastic folie.
Bekleed de terrine met de parmaham en laat de plakken over de rand hangen.
Smelt de roomboter.
Snij de bieslook fijn.
Schik een laag aardappelen op de bodem van de terrine.
Giet er een deel van de gesmolte boter over, en verdeel hier wat truffel over.
Bedek dit met parmaham.
Weer een laag aardappelen.
Daar over peper , zout , wat bieslook en boter en weer parmaham.
Herhaal dit tot de ingrediénten op zijn.
Vouw er de overhangende stukken ham over en dek af met plastic folie.
Leg er een karton omwikkeld met aluminium folie op en verzwaar met wat potten.

Zet het geheel een nacht in de koeling.

Splits het ei ( het wit wordt niet gebruikt).
Meng de eidooier met de wijn.
Roer de beide oliën er langzaam door tot een mooie emulsie ontstaat.
Voeg de tomatenpuree al roerend er door.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de tomaten mayonaise in een spuitflesje.
Stort de nog koele terrine op een plank en verwijder de folie.
Snij de terrine in plakken.
Leg op ieder bord een plak.
En doe er wat tomaten mayonaise om heen.
Garneer met enkele sprietjes bieslook.







Serveertip

Denk er aan moet een nacht in de koeling , voor je het in plakken gaat snijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten