St. jacopsschelpen met sinaasappelboter
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 31-08-2012
Ingrediënten 4 personen
2 stuks Perssinaasappels1 deciliter Kippenbouillon van tablet
150 gr. Boter koude, in klontjes
1 stuk Prei
4 plakjes Bacon
1 klontje Boter
2 eetlepels Olijfolie
12 stuks Sint-Jakobsschelpen
Bereidingswijze
Pers de sinaasappelen.
Kook het sap tot de helft in.
Voeg de kippenfond toe en laat even doorkoken.
En klop er beetje bij beetje de boter door
Snij de prei in zeer dunne ringen.
Snij de bacon in zeer dunne reepjes.
Bak de bacon in olijfolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de borden voor.
Bak de prei in een klein klontje boter zacht.
Verhit olijfolie en voeg de st.jacopsschelpen met een klontje boter toe.
Bak ze 1-2 min. aan iedere kant.
Leg op ieder bord een hoopje prei.
Leg hierop de st. jacopsschelpen.
Schep de saus rondom.
En maak af met de krokanta bacon.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties