Knolselderijsoep met een paar plakjes gevuld bladerdeeg

  • Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Je kunt de soep ook afsmaken met mascarpone i.p.v. room.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
0.50 stuk Knolselderij in blokjes
0.50 liter Melk
6 plakjes Ontbijtspek gerookt, stukje
2 tenen Knoflook
3 stuks Sjalotten
1 scheut Room
4 plakjes Bladerdeeg
1 potje Pesto
8 plakjes Parmaham
1 zakje Kaas Parmezaanse, geraspte
2 blokjes Kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Langwerpig bord met kleen kopje voor de soep.

Bereidingswijze

Bladerdeeg ontdooien.
Snipper de sjalot en de knoflook daarna even aanzetten in wat boter.knolselderij in kleine blokjes snijden en even aanbakken.
Daarna de melk en de bouillonblokjes erbij.
Dit een 20 a 25 min laten pruttelen op een klein vuurtje tot de knolselderij gaar is.
Daarna even blenderen en afsmaken met peper zout en room.
Ontbijdspek uitbakken .
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Plakjes bladerdeeg beleggen met pesto, parmaham en de parmezaan.
van het bladerdeeg een rolletje maken, met daarom heen de plasticfolie.
Leg het rolletje even in de vriezer.
daarna in plakjes snijden en afbakken in 10 tot 15 min.
Serveer de soep in een klein kopje.
Strooi er een paaar kleine stukjes uitgebakken gerookt spek er in.
Serveer er een paar schijfjes bladerdeeg naast het kopje soep erbij.

Bron

A.H

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten