Ovenschotel met pureepatatjes, gehakt en kaas

  • Engels, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012
  • Ovenschotel met pureepatatjes, gehakt en kaas

    Ovenschotel met pureepatatjes, gehakt en kaas

    Ovenschotel met pureepatatjes, gehakt en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor visuele instructies: http://www.youtube.com/watch?v=Huu7GXS1vFE

- 500 gram gehakt
- 4 geraspte wortels
- +/- 250 gram geraspte kaas
- +/- 5 aardappelen
- 4 fijn gehakte sjalotten
- olijfolie
- melk
- boter
- peper
- zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

PUREE:
1.Schil en snij de aardappelen en kook ze in gezouten water
2.Giet het water af wanneer ze klaar zijn
3.Voeg 50 gram boter toe
4.Giet er redelijke hoeveelheid melk bij de patatjes
5.Kruidt af met peper en zout
6.Pureren maar!

VLEES:
1.Neem een pan en doe er wat olijfolie in
2.Gooi er de wortels in wanneer de pan warm is
3.Laat ze ongeveer 3 tot 4 minuten bakken
4.Voeg de sjalotten toe
5.Laat ze ongeveer 10 tot 20 seconden bakken
6.Voeg het vlees eraan toe
7.Laat het bakken tot het vlees van kleur verandert

BRENG ALLES SAMEN:
Wij doen dit altijd in 4 kleine ovenschoteltjes (van keramiek), maar je kunt ook gerust 1 grote schotel gebruiken

1.Bedek de bodem van je ovenschotel met een dun laagje vleesmengsel
2.Leg op je vleesmengsel een laagje puree
3.Bedek de puree met geraspte kaas
4.Zet de schotel in de oven tot de kaas is gesmolten!

Smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten