Bananenjam zonder geleisuiker

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2012

Bananenjam gemaakt met maizena ipv geleisuiker.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer om te pureren, pan om in te koken, jampot(ten).

Voorbereiding

Was de jampotjes goed af met soda en spoel ze om met kokend heet water.

Bereidingswijze

  • Pureer de banaan glad.
  • Voeg de suiker, het citroentsap en het water toe.
  • Neem een klein beetje van dit mengsel apart in een kommetje en doe de rest in een pan op het vuur.
  • Voeg aan het kommetje met een beetje banaanmengsel de maizena toe.
  • Roer glad en voeg dit daarna toe aan de al warme bananenmassa in de pan.
  • Even goed laten doorkoken terwijl je goed roert. Het stijft vanzelf op.
  • Vul af in de jampotten en doe het deksel erop. Laat ondersteboven afkoelen.

Bron

anders

Serveertip

Ook lekker met kardemon-koriander-gember.Voeg naar eigen smaak kardemon, koriander en gemberpoeder toe. Om het extra feestelijk te maken kun je ook likeur toevoegen (Amaretto bijvoorbeeld, of Rum).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten