Pittig gemarineerde, supermalse, kip drumsticks
- Aziatisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Dit waren onze drumsticks want ze zijn al op. Heerlijk botermals stukje kip barstensvol smaken om eventueel zo uit je vuistje weg te snoepen voor de buis. Op lage temperatuur gegaard is je garantie voor mals vlees. Leuk om te maken en als je dit hebt geproefd maak je het nooit meer anders.
Ingrediënten 4 recipe.people
12 Drumsticks van goede kwaliteit3 teentjes knoflook (fijn)
3 el olijfolie
1 tl zeezout
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ - ¾ tl zwarte peper
1 tl cayennepeper
½ el verse gember (geraspt)
1 el suiker
1 ½ el honing
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 548,93 kcal |
Koolhydraten | 10,89 g |
Eiwitten | 71,53 g |
Vetten | 24,14 g |
Benodigdheden
bakplaat, keukenpapierBereidingswijze
Was de drumsticks en dep ze droog met keukenpapier. Neem een schaal en maak de marinade. Haal er de drumsticks doorheen en voeg eventueel nog een beetje extra olie toe. Laat ze dan eventjes staan. Neem nu een bakplaat, leg ze er op en stop ze in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat ze nu 30-40 minuten op lage temperatuur garen. Zo blijft je heerlijke kip botermals en droogt hij niet uit ! Geef hem de laatste 10 minuten een tik op 200 graden. Nu krijgt hij een mooi krokant kleurtje. Heerlijk smullen bij de buis!
Serveertip
Lekker zo uit het vuistje of bij een wok- groenteschotel met rijst.