Beppes appeltaart

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2012
  • Beppes appeltaart

    Beppes appeltaart

    Beppes appeltaart

Ouderwetse appeltaart van zure appels en gewelde rozijnen afgedekt met een vlechtwerk

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 g bloem
100 g basterd suiker
200 g boter
snufje zout
1 ei
1 kg zurige appels
100 g rozijnen
flinke scheut rum of likeur
50 g suiker
halve theelepel kaneel
3 eetlepels paneermeel of vergruisde mariakoekjes
2 theelepels maizena
3 eetlepels abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 mengkommen: 2 groot 2 klein
springvorm 26 cm

Voorbereiding

Laat de rozijnen met de likeur vast wellen in een kommetje. Klop het ei los in een ander kommetje.
Verwarm de oven op 180 C tijdens het schillen van de appels.

Bereidingswijze

1. Doe meel, suiker en zout in een grote kom, snijd de boter in plakken erboven. Blijf door de kom snijden tot het geheel kruimelig is. Doe er 2 eetlepels ei door en kneed tot een soepele bal. Druk driekwart van het deeg in de springvorm uit met een opstaande rand van 3 cm. Strooi paneermeel of koekjeskruim over de bodem.
Rol van het overige deeg met de handen 8 to 10 stroken deeg op het aanrecht uit.
2. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1.5 cm, meng met suiker en kaneel.
Haal met de hand de rozijnen uit het sap meng ze door de appels.
3. Roer de maizena door het rozijnensap en voeg de rest van het ei toe.
4. Haal met de handen het fruit uit de kom en doe in de springvorm.
Doe het achergebleven sap bij het andere sap.
5. Drapeer de deegstroken kruislings over de taart.
6. Roer het sap nog eens goed om en schenk het over de taart.

1 uur en een kwartier bakken op 180 C
Direkt uit de oven het vlechtwerk bestrijken met de jam en laten afkoelen op een rooster.

Bron

Van grootmoeder

Serveertip

Met een bolletje ijs of toefje slagroom natuurlijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten