Courgette Koekjes

  • Grieks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2012
  • Courgette Koekjes

    Courgette Koekjes

    Courgette Koekjes

Lekker bijgerecht. Kan zowel warm als koud gegeten worden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Courgette
1 grote Ui
2 tenen Knoflook
200 gram Feta kaas
3 eieren
4 eetlepels bloem
(verse) Oregano naar smaak
(verse) Tijm naar smaak
(verse) Peterselie naar smaak
(verse) Munt naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak (let op de Feta is ook al zout)
Olijfolie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan met antiaanbaklaag.

Voorbereiding

Snij de courgette heel fijn (of raspen)
Snipper de ui
knijp de knoflook uit met een knoflook pers of snij heel fijn
Hak alle kruiden fijn.
Prak te Feta fijn.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is.
Voeg de courgette toe en bak tot deze beetgaar is.
Haal van het vuur.
Meng ondertussen de bloem en de eieren.
Voeg de fijn gehakte kruiden, zwarte peper en evt zout naar smaak toe. Meng door elkaar.
Voeg de fijngemaakte Feta toe en roer om. Voeg als laatste het gebakken courgette mengsel toe en roer goed door.
Verhit was olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep kleine bergjes van het beslag met 2 eetlepels in de pan. Bak zachtjes aan beide kanten goudbruin. Laat de Courgette koekjes uitlekken op keukenpapier. Als het beslag tijdens het bakken iets te veel uitloopt nog wat bloem door het beslag roeren.

Bron

Recept van Collega met een eigen draai

Serveertip

Kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Lekker met Tzatziki.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten