Winterstamppot met wortel en waterkers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2012
  • Winterstamppot met wortel en waterkers

    Winterstamppot met wortel en waterkers

    Winterstamppot met wortel en waterkers

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1250 g Rooster aardappels, geschild
- 500 g worteltjes, geschild
- 6 sjalotten, in partjes
- 2 eetlepels grove mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 25 g boter
- 1 zakje waterkers, steeltjes verwijderd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte. Snijd de worteltjes schuin in stukje van 3 cm. Breng in een ruime pan de aardappels met de wortel en de sjalotten in water met zout aan de kook. Kook alles in ca. 25 minuten gaar.
2. Giet de aardappels met wortel en sjalotten af. Stamp alles tot een grove puree. Voeg de mosterd, crème fraîche en boter toe. Proef en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
3. Roer deel voor deel de waterkers door de stamppot en verwarm de stamppot tot de waterkers net geslonken, maar nog wel knapperig is.
Lekker met plakjes uitgebakken spek en/of verse worst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten