Caramello`s

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2012
  • Caramello`s

    Caramello`s

    Caramello`s

het lijken wel bonbon`s maar het zijn heerlijke koeken voor bij de koffie of thee..

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Bodem
120 g boter
150 g bloem
50 g suiker
Vulling en glazuur
190 g boter
400 g gecondenseerde melk
110 g fijne kristalsuiker
160 g pecannoten
90 g pistachenoten
Garneren
200 g pure chocolade
160 g pecannoten
80 g pistachenoten
poedersuiker om te bestrooien
Extra nodig
vierkante bakvorm van 21x21 cm
boter om in te vetten
bakpapier
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, bloem en suiker tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Bereidingswijze

Vulling en glazuur
Verwarm de boter, melk en suiker op laag vuur tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en laat het mengsel circa 8 minuten op laag vuur al roerende inkoken tot een dikke karamel. Haal de pan van het vuur en meng de pecannoten en pistachenoten erdoor. Schenk de karamel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.

Garneren
Smelt de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en lepel over de karamel. Hak de pistache- en pecannoten fijn en druk ze in de karamello`s. Bestuif met poedersuiker. Snijd in rechthoeken van circa 4 x 12 cm.

Bron

rudolph van veen

Serveertip

op kamertempratuur.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 26-04-2013

Hoi hoi, ik heb even een klein vraagje over de karamel in dit recept. Zou je deze ook kunnen gebruiken als vulling in bonbons of is deze caramel daar te stevig voor? En als het wel kan, voor hoeveel bonbons schat je dat deze receptuur is? Ik ben nml. op zoek naar een dergelijk recept om als bonbonvulling te kunnen gebruiken, zo`n soort caramel als in Mars en Rolo`s ook zit (of in die richting). Dan begrijp je wel wat ik bedoel denk ik. Maar ik weet niet of deze receptuur daar ook voor zou kunnen. Het zou fijn zijn als je het me kunt laten weten. Groetjes van mij =)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten