Pastasalade met basilicummayonaise, kip en rucola

  • Italiaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2012
  • Pastasalade met basilicummayonaise, kip en rucola

    Pastasalade met basilicummayonaise, kip en rucola

    Pastasalade met basilicummayonaise, kip en rucola

Deze salade maakte ik met wat ik nog in huis had, maar dat heeft goed uitgepakt. Heerlijk bij barbecue of als bijgerecht op een feesttafel. De hoeveelheid van de ingredienten kun je zelf nog aanpassen, gewoon een beetje naar eigen behoefte en op gevoel doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 zak pasta van 500 gram, zakje rucola, parmezaanse kaas, 3 lente/bosui, ongeveer 350 gram kipfiletblokjes (en wat kipkruiden), 250 gram cherrytomaatjes, 100 gram pijnboompitten, 1 halve rode ui, 3 eetlepels olijfolie (om in te bakken), 3 eetlepels olijfolie voor salades, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel basilicummayonaise, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde basilicum, zout, peper, 1 kruidenbouillonblokje.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals gebruikelijk met 1 kruidenbouillonblokje en een snufje zout, giet het af en laat even de koude kraan erover stromen tot het is afgekoeld. Daarna in een saladeschaal doen.

Bak de kipfiletblokjes in olijfolie met kipkruiden, de oregano en basilicum en laat het daarna afkoelen in de koelkast.
Snijd ondertussen de lenteui in ringen, snijd de cherrytomaatjes in vieren, de halve rode ui in ringetjes en doe ze bij de pasta. Rooster de pijnboompitten in een pannetje en doe het eveneens bij de pasta.

Verdun de eetlepel basilicummayonaise met wat water zodat het heel dun wordt en sprenkel het over de pasta. Daarna de olijfolie en witte wijnazijn erbij en op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Dan doe je nog de kipfilet erbij en meng/spatel je alles door elkaar. Zet het een paar uur in de koelkast zotdat het lekker koud is.

Doe de rucola er pas doorheen als je het opdient, zodat de rucola niet te nat/slap (opgediend) wordt. Parmezaanse kaas raspen en erover strooien (of kant-en-klare vlokken, bij Albert Heijn te koop) en klaar is de pastasalade.

Eet smakelijk!

Serveertip

Je kunt eventueel ook wat citroensap door de dressing doen, maar dat hoeft niet per se.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten