Roti met kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet in blokjes
6 el Swiet moffo Roti  kruidenmix voor roti
6 el (Olijf ) Olie
2 grote uien , gesnipperd
750 g aardappelen , vastkokend geschild in niet te grote stukken
500 g sperziebonen gehalveerd 
1 pak Surinaamse Roti vellen 
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 874,75 kcal
Koolhydraten 103,80 g
Eiwitten 45,48 g
Vetten 28,43 g

Bereidingswijze

1.Meng de kip met 3 el kruidenmix. Verhit in een braadpan 3 el olie. Bak de half van de uien al omscheppend  1 min. Voeg de kip toe en bak al omscheppend 3 min mee. Voeg 150 ml water toe en laat de kip in ca 10 minuten garen.
2.verhit ondertussen in een hapjespan 2 olie . Voeg de rest van de uien toe bak ze 1 min. Roer de aardappelen en 2 el kruidenmix erdoor en bak alle omscheppend 1 min mee. Voeg 150 ml water toe en kook de de aardappelen afgedekt in 15 min gaar onder af en toe omscheppen.
3. Verhit in een pan de rest van de olie en roerbak de sperziebonen met de rest van de kruidenmix in ca 5 min knapperig. 
4. Verwarm de roti vellen volgens de gebruiksaanwijzing en beleg ze met kip , aardappelen en sperziebonen 

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten