Belgische Knorretjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Met de herfst in aantocht een heerlijk stoofje met bier, jeneverbessen, kruidnagels en laurier.
Ingrediënten 4 personen
Kilo varkenslappenBlikje tomatenpuree
Flesje bier (Leffe Bruin of Kasteelbier)
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
2 laurierblaadjes
250 ml bouillon (rund)
Bloem
Peper en zout naar smaak
(Room)Boter om in te braden
Benodigdheden
Grote gietijzeren braadpan
Voorbereiding
Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout naar smaak en wrijf dit goed in.
Haal de lapjes door de bloem en schud het overtollige eraf.
Bereidingswijze
Braad de varkenslapjes mooi aan op een gemiddeld vuur en leg ze apart.
Ontzuur de tomatenpuree in het achtergebleven braadvocht, voeg de jeneverbessen, kruidnagel en laurier toe. Blus af met het bier en de bouillon.
Even aan de pruttel brengen, varkenslapjes toevoegen en op een klein pitje met vlamverdeler ongeveer anderhalf uur laten stoven. (Deksel niet helemaal sluiten)
Serveertip
De volgende dag is het nog lekkerder!
Serveren met verse boontjes en gepofte aardappelen