Belgische Knorretjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Met de herfst in aantocht een heerlijk stoofje met bier, jeneverbessen, kruidnagels en laurier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kilo varkenslappen
Blikje tomatenpuree
Flesje bier (Leffe Bruin of Kasteelbier)
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
2 laurierblaadjes
250 ml bouillon (rund)
Bloem
Peper en zout naar smaak
(Room)Boter om in te braden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Grote gietijzeren braadpan

Voorbereiding

Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout naar smaak en wrijf dit goed in.
Haal de lapjes door de bloem en schud het overtollige eraf.

Bereidingswijze

Braad de varkenslapjes mooi aan op een gemiddeld vuur en leg ze apart.
Ontzuur de tomatenpuree in het achtergebleven braadvocht, voeg de jeneverbessen, kruidnagel en laurier toe. Blus af met het bier en de bouillon.
Even aan de pruttel brengen, varkenslapjes toevoegen en op een klein pitje met vlamverdeler ongeveer anderhalf uur laten stoven. (Deksel niet helemaal sluiten)

Serveertip

De volgende dag is het nog lekkerder!
Serveren met verse boontjes en gepofte aardappelen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FamBruins avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten