Belgische Knorretjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2012

Met de herfst in aantocht een heerlijk stoofje met bier, jeneverbessen, kruidnagels en laurier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kilo varkenslappen
Blikje tomatenpuree
Flesje bier (Leffe Bruin of Kasteelbier)
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
2 laurierblaadjes
250 ml bouillon (rund)
Bloem
Peper en zout naar smaak
(Room)Boter om in te braden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote gietijzeren braadpan

Voorbereiding

Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout naar smaak en wrijf dit goed in.
Haal de lapjes door de bloem en schud het overtollige eraf.

Bereidingswijze

Braad de varkenslapjes mooi aan op een gemiddeld vuur en leg ze apart.
Ontzuur de tomatenpuree in het achtergebleven braadvocht, voeg de jeneverbessen, kruidnagel en laurier toe. Blus af met het bier en de bouillon.
Even aan de pruttel brengen, varkenslapjes toevoegen en op een klein pitje met vlamverdeler ongeveer anderhalf uur laten stoven. (Deksel niet helemaal sluiten)

Serveertip

De volgende dag is het nog lekkerder!
Serveren met verse boontjes en gepofte aardappelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten