1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella uit de skottelbraai

Paella uit de skottelbraai

Door: CatelijneE

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-08-2012

Ingrediënten 4 personen


½ gebraden kip
200 gram chorizo, zo fijn mogelijk gesneden
½ zak gemengde zeevruchten of jumbo garnalen, diepvries
2 knoflookteentjes
2 rode paprika`s, in blokjes
2 uien, gesnipperd
1 pak gele rijst
125 ml olijfolie
1 liter kippenbouillon
zout en peper
citroenpartjes
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Skottelbraai of grote hapjespan

Paella uit de skottelbraai

Lekker!

Lekker!
Paella uit de skottelbraai
Paella uit de skottelbraai
Paella uit de skottelbraai

Ik heb dit recept opgevolgd en maar de vrijheid genomen een foto te uploaden. Heerlijk!

Ik heb dit recept opgevolgd en maar de vrijheid genomen een foto te uploaden. Heerlijk!

Een perfecte paella om op de camping te eten. Maar thuis smaakt hij ook lekker hoor. Makkelijk en snel klaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de kip van de botjes en snijd in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de skottelbraai of Hapjespan.
Doe de chorizo, de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is.
Voeg de rijst toe, giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar.
Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken.
Voeg de kip en de garnalen of zeevruchten toe.
Blijf roeren en verwarmen tot alles goed warm is en de rijst gaar (voeg eventueel extra bouillon toe).

Serveertip

Dien de paella in de pan op, gegarneerd met partjes citroen en gehakte peterselie.
Ook zeer geschikt om van te voren klaar te maken.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CatelijneE
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top