Gegratineerde flensjestaart met ham

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2012

Een lekkere hartige flensjes-taart voor `s avonds bij de borrel maar kan ook heel goed bij de lunch/brunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gram bloem, ½ theelepel zout, 3 eieren, kwart liter melk, 125 gram boter, 8-10 plakjes ham, ± 75 gram geraspte oude of jong belegen kaas, 6 takjes peterselie, 10 sprieten bieslook, teen knoflook, 1 pakje monchou, 1 bekertje zure room.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom, zeef, garde

Voorbereiding

Gril voorverwarmen op hoogste stand.

Bereidingswijze

Beslag maken van gezeefde bloem, eieren, 100 gram gesmolten boter en melk. Laat dit beslag minstens een uur staan. Daarna bak er je 10 kleine of 8 grote flensjes van. In een kom peterselie + bieslook, uitgeperste knoflook, monchou, zure room door elkaar prakken. Op smaak maken met zout en peper.
Op een ovenschaal stapelen: flensje - ham - flensje - deel van kruidenmengsel en dit herhalen. Bovenste laag moet het kruidenmengsel zijn. Strooi als laatste de geraspte kaas er over heen.
Doe de taart ongeveer 5-10 minuten in de over (alleen warmen en gratineren).

Bron

gekregen van een kennis

Serveertip

Snij de taart in punten en zet deze als hij nog warm is op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten