Warm gevuld stokbrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2012

Je kan het ook `s avonds bij de borrel eten :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Stokbrood, 50 gram roomboter, 100 gram smeerkaas, 1 eetlepel peterselie (zeer fijn), 1 teen uitgeperste verse knoflook, 200 gram bacon en wat peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 854,56 kcal
Koolhydraten 83,21 g
Eiwitten 42,89 g
Vetten 37,88 g
Benodigdheden
Oven, aluminium-folie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip een stuk aluminium-folie zo groot als ruim twee keer het stokbrood. Bestrijk de glimmende kant met boter. Snijd het stokbrood om de 2 cm. in tot bijna onderaan het brood. Zorg wel dat het stokbrood heel blijft.

Bereidingswijze

Roer de overige boter met de smeerkaas tot room en meng er de peterselie, knoflook en de peper door. Verdeel dit kaasmengsel over de insnijdingen en leg er een opgerold plakje bacon tussen.
Leg het stokbrood iets onder het midden op het aluminium-folie. Vouw het grootste stuk folie over het stokbrood en maak de drie open kanten met een dubbele vouw dicht. Zet het stokbrood onder het midden van de oven en laat het in 15-20 minuten warm worden. Maak de laatste twee minuutje het folie aan de bovenkant los en vouw het een beetje uit elkaar.

Bron

van een vriendin gekregen...

Serveertip

Dien het warme stokbrood in de folie op...lekker hoor!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten