Pittige luxe hutspot met een twist
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-08-2012
Vanavond deze gemaakt. Was wel erg lekker dus zal hem delen nadat het recept door mij goed is aangepast. Die lui van de supers hebben wel goede ideeën, maar recepten schrijven dat kunnen ze niet !
Ingrediënten 4 personen
125 g rozijnen1 kg winterpenen geschild en in stukjes
50 g verse gember geschild en geraspt
3 teentjes knoflook fijngehakt
1.25 kg kruimige aardappelen geschild en in stukjes
4 grote uien, fijngehakt
Vloeibare margarine
Klontje roomboter
Zeezout
Zwarte peper
1 ½ el kerriepoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 542,85 kcal |
Koolhydraten | 107,54 g |
Eiwitten | 10,66 g |
Vetten | 3,66 g |
Benodigdheden
PanBereidingswijze
Kook de aardappelen en wortelen met wat zout en 1 eetlepel kerriepoeder in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de uien en gember 3 minuten in de margarine. Voeg de knoflook en een ½ eetlepel kerriepoeder toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur. Giet de aardappelen en winterpeen af. Stamp de aardappelen en winterpeen fijn en roer het uimengsel en de krenten of rozijnen door de hutspot. Proeven en lekker romig maken met een klontje roomboter.
Bron
Plus en door mij goed aangepast !
Serveertip
Lekker met warme rookworst, gehaktballen of rundersaucijzen.
Laatste reacties
Heerlijk stamppotje! Nog een paar chilivlokjes toegevoegd. Bedankt!