Pittige luxe hutspot met een twist

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2012
  • Pittige luxe hutspot met een twist

    Pittige luxe hutspot met een twist

    Pittige luxe hutspot met een twist

Vanavond deze gemaakt. Was wel erg lekker dus zal hem delen nadat het recept door mij goed is aangepast. Die lui van de supers hebben wel goede ideeën, maar recepten schrijven dat kunnen ze niet !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 g rozijnen
1 kg winterpenen geschild en in stukjes
50 g verse gember geschild en geraspt
3 teentjes knoflook fijngehakt
1.25 kg kruimige aardappelen geschild en in stukjes
4 grote uien, fijngehakt
Vloeibare margarine
Klontje roomboter
Zeezout
Zwarte peper
1 ½ el kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 542,85 kcal
Koolhydraten 107,54 g
Eiwitten 10,66 g
Vetten 3,66 g
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en wortelen met wat zout en 1 eetlepel kerriepoeder in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de uien en gember 3 minuten in de margarine. Voeg de knoflook en een ½ eetlepel kerriepoeder toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur. Giet de aardappelen en winterpeen af. Stamp de aardappelen en winterpeen fijn en roer het uimengsel en de krenten of rozijnen door de hutspot. Proeven en lekker romig maken met een klontje roomboter.

Bron

Plus en door mij goed aangepast !

Serveertip

Lekker met warme rookworst, gehaktballen of rundersaucijzen.

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 17-06-2020

Heerlijk stamppotje! Nog een paar chilivlokjes toegevoegd. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten