Kofta kerrie gehaktballen met saus
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een gouden balletje uit India.
Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKTBALLEN:500 g rund of lams gehakt
1 t geraspt gemberwortel
1 t geraspt knoflook
1 ei
1 t garam masala
1/2-1 t chilipoeder
VOOR SAUS:
1 ui, fijn
3 e olie
4 kardemomzaden
5 cm pijpkaneel
6 kruidnagels
1 laurierblad gescheurd
1 t geraspt knoflook
1 t geraspt gemberwortel
1 t komijnpoeder
1/2-1 t chilipoeder
1/4 t geelwortel (kurkuma)
2 t korianderpoeder
2 groene pepers, fijn
2 e tomatenpuree
550 ml water
zout
verse koriander, grof gescheurd (voor garnering)
Bereidingswijze
VOOR GEHAKTBALLEN:
1. Meng ingrediënten door gehakt.
2. Draai er 16 balletjes van.
VOOR SAUS:
1. Fruit uien goudbruin in olie.
2. Voeg kardemom, kaneel, kruidnagel en laurier toe en fruit voor 1 min. mee.
3. Voeg gember en knoflook erbij en fruit verder voor 1 min.
4. Voeg komijn, groene pepers, geelwortel en korianderpoeder erbij en meng goed.
5. Voeg tomatenpuree erbij en bak zacht voor 6 min. om tomatenpuree te ontzuren en tot olie vrij komen.
6. Voeg water en zout toe en breng aan kook.
7. Voeg nu de koftas toe en stoof op zacht vuur met deksel op pan totdat koftas gaar zijn (zo 20 min.)
8. Garneer met verse koriander.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Als saus te dun is, kan het verdikt worden met een water maïzena papje.