Aardappel/groente salade met zure room

  • Afrikaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2012

Past goed bij gebraden vlees of vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo nog warm gaar geschilde aardappelen en in blokjes gesneden
125 ml zonnebloemolie (1/2 kop)
125 ml azijn
125 ml komkommer, in blokjes
125 ml bleekselderij, in blokjes
60 ml ui, fijn (1/4 kop)
4 gekookte eieren, in blokjes
125 ml zure room
zout
zwarte peper
paar plakjes ontbijtspek, krokant gebakken en fijn gesneden als garnituur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doen aardappelblokjes in mengschaal.
2. Meng olie en azijn en meng door aardappel.
3. Laat afkoelen.
4. Meng komkommer, selderij, ui en ei en meng dit door een mengsel van mayonaise en zure room.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Doen aardappelsalade in serveerschaal en garneer met fijn gesneden brosse spek.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Serveer op kamer temperatuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten